⬆️ Победители в номинации Search Innovation
Google Partner

TEDxKyiv 2012: Таланти. Освіта. Розвиток. 20 травня, Київ

Автор:
Оптимизатор
Рецензент: Олег Гаврилюк
Руководитель оптимизаторов
5,00 1 оценка
0 комментариев

20 травня, у неділю, у приміщенні «Українського дому» (вул. Хрещатик, 2) відбудеться шоста конференція ідей, вартих поширення, TEDxKyiv 2012 «Таланти. Освіта. Розвиток» для лідерів думок і інноваторів з усіх куточків України та з-поза її меж.

Освіта — це платформа, на якій будується розвиток і майбутнє як окремої особистості, так і суспільства. Більш того, створення передової системи освіти і роботи зі знаннями може стати наступною проривною ідеєю для будь-якої країни, в тому числі і України. Сучасний світ зазнає кардинальних змін. Більшість з нас вже живе і працює в економіці знань, де добробут і перспективи визначаються не наявністю природних ресурсів, а освітою і знаннями.

І як би ми не критикували нашу систему освіти, вона допомогла зрости всім нам — тим, хто ефективно працює тут або ж виїхали закордон і знайшли собі гідне місце там. Тим не менше, система освіти у сучасному вигляді доживає своїх останніх днів. І це глобальна тенденція, яка помітна в Бостоні або Парижі не менше, ба навіть більше ніж у Києві. Якою буде освіта майбутнього? Як її формують глобалізація, інформаційні технології і Інтернет? Як нам вчитися по-новому? І як при цьому не втратити ті здобутки, які були створені нашими попередниками. Адже, як казав Ньютон:

«Якщо я бачив далі за інших — це тому, що я стояв на плечах гігантів»

На TEDxKyiv 2012 ми разом, доповідачі і учасники, будемо шукати відповіді на ці питання. Як створювати умови для розвитку і реалізації талантів? Якою буде освіта майбутнього? І як зайняти гідне місце у світі майбутнього, що буде базуватися на знаннях і інтелектуальному капіталі?

Спікери

Валерій Пекар: підприємець, співзасновник ВікіСітіНоміки, публіцист, pekar.in.ua
Іван Малкович: поет, засновник А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА
Наталя Шульга: нейрофізіолог, засновник Українського наукового клубу
Олексій Грєков: фізик, співзасновник Школи Афіни

та інші.

Примітка

 

…сейчас мы входим в эру, когда ключевым ресурсом для производства становится мышление, это означает, что взаимоотношения между капиталом и человеческим трудом, между кадровыми ресурсами и экономикой полностью трансформировались.

Что такое креативная экономика

З великим задоволенням знайшов реліз ось тут (там же можна зареєструватися, квитки коштують 300-400 грн).

Оригінальний TEDx був заснований в 1984 році, в його основу закладена проста ідея — розумні і видатні люди збираються і розповідають щось цікаве іншим людям. За час існування заходу на ньому хто тільки не виступав — лідери націй, Нобелівські лауреати, зірки і так далі. На одному з відео можна побачити Сергія Бріна і Ларрі Пейджа разом узятих. Ці відео потім викладаються на сайті, а волонтери переводять їх на різні мови (в субтитрах можна вибрати більш 55 мов, у тому числі і російська).

Конференція щорічно проходить в Кремнієвій долині і Оксфорді, але ідейні філії поширилися по всьому світу. В Україні TEDx проходить в Одесі, Львові, Харкові та Києві.

Якщо вас хвилюють описані вище питання — напевно, варто прийти послухати. Чого вартий лише один Іван Малкович, який практично на чистому ентузіазмі створив дитяче видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. Хто мав справу з видавництвами, той знає про рентабельність такого напрямку. Але ж ні — є люди, які в першу чергу думають не про гроші, а про майбутне, про дітей і країну…

Таких варто послухати.

І на завершення — відео Кєна Робінсона про освіту.

Do something to stop this war! Russians are killing our children and civilians!