⬆️ Переможці в номінації Search Innovation
Google Partner

SEO для локального бізнесу

Автор:
Менеджер з розвитку проектів
Поки оцінок немає
0 коментарів
SEO для локального бізнесу

Локальним компаніям часто важко конкурувати з мережами за місце в ТОПі Google. У мережевих компаній, як правило, більший асортимент послуг чи товарів, ширша територія обслуговування і маркетинговий бюджет також більший. Чи рентабельно рекламувати локальний бізнес через SEO? Як одному закладу змагатись з мережами конкурентів? Ці питання ставить кожен власник бізнесу, коли обирає маркетингову стратегію для своєї справи. Якщо ви хочете отримувати більше клієнтів з інтернету, але обмежені однією локацією – спробуйте регіональне SEO. Ця стратегія просування допоможе вам облаштувати своє місце під сонцем серед бурі онлайн конкуренції.

Що таке регіональне SEO?

Регіональне SEO – це просування сторінок сайту за геозалежними запитами. Припустімо, у вас СТО в одному з районів Києва – на Оболоні, ви можете обрати загальні запити для просування свого сайту по типу “ремонт двигуна”, а можете зосередитись на запитах з топонімами, наприклад, “ремонт двигуна на Оболоні”. Оптимізувавши сайт під запити з топонімами ви можете отримати конкурентну перевагу, оскільки для Google сторінки вашого сайту будуть виглядати більш цільовими, релевантними ніж сторінки ваших конкурентів, що оптимізовані під загальні запити на послугу.

З чого складається оптимізація сайту регіонального SEO?

  1. Зберіть семантичне ядро з топонімами. Крім основних сторінок послуг на сайт варто додати розділи під кожний район, який ви обслуговуєте. Наприклад, по послузі Ремонт двигуна створіть як мінімум 2 сторінки:
    • Ремонт двигуна
    • Ремонт двигуна на Оболоні

    Якщо ви знаєте, що за деякими послугами до вас можуть приїхати клієнти і з інших районів – створіть відповідні сторінки для таких районів. Наприклад, на вашому СТО є рідкісне обладнання. Клієнти, що шукають СТО з цим обладнанням можуть приїхати і з іншого кінця міста – створіть окремі сторінки під цю послугу та всі райони з вашими потенційними клієнтами.

  2. Оптимізуйте контент сторінок під топоніми. Використовуйте топоніми в тексті сторінки, в її метатегах (title та description), в атрибутах зображень. Сторінки, які ви створили за схемою “послуга + топонім” мають мати унікальний контент, насичений відповідними топонімами. Рекомендуємо підійти до цієї задачі творчо. Ви можете продублювати одну й ту саму інформацію різними словами, щоб зберегти унікальність тексту. А можете прописати корисну інформацію, яка буде цікава кожній з цільових аудиторій, в залежності від послуги та місцеперебування клієнта.
  3. Врахуйте топоніми при розширенні маси зовнішніх посилань вашого сайту. Включіть запити з топонімами в анкорний лист вашого домену.
  4. Просування сайту по локальним запитам не зменшує важливість технічної оптимізації сайту. Google може проігнорувати вашу сторінку, яка заточена 1 в 1 під регіональний запит користувача, якщо сайт має помилки та не оптимізований згідно з інструкцією асесорів Google. Всі базові моменти внутрішньої оптимізації сайту перераховані тут. Переглянь та перевірте чи реалізовані на вашому сайті всі необхідні правки.
  5. Якщо ви досі не маєте профілю на картах Google – обовʼязково зареєструйте свою компанію на цьому сайті. Якщо ви вже зареєстрували вашу компанію, але на цьому робота з профілем закінчилась – виправте це. Регулярно публікуйте тематичні пости, просіть ваших клієнтів залишати відгуки, підтримуйте актуальність інформації про вашу компанію. Ви можете розміщувати фотографії та спеціальні пропозиції в профілі компанії, щоб зацікавити клієнтів.

Від битви з конкурентами нікуди не дітись, але регіональне SEO допоможе вам зосередитись на битві за своїх клієнтів замість того, щоб бити навмання. Визначте хто ваші клієнти і де вони знаходяться. Врахуйте це при оптимізації сайту і вони почують саме вас.

Якщо ви бажаєте пересвідчитись, що на вашому сайті реалізовано все максимально якісно – замовляйте експрес аудит у наших менеджерів на сайті чи телефоном 044 538 0161.

Do something to stop this war! Russians are killing our children and civilians!