⬆️ Переможці в номінації Search Innovation
Google Partner

Більше 3К лідів із соцмереж для сайтів секційної огорожі та габіонів

Автор:
3,67 3 оцінки
0 коментарів ,
Більше 3К лідів із соцмереж для сайтів секційної огорожі та габіонів

Клієнт

«Сітка Захід» — виробник та дистриб’ютор металевої сітки та іншої продукції із дроту. Компанія на ринку з 2008 року, має власні виробничі потужності та представлена ​​у 12 містах України. Активне онлайн просування розпочали у 2018-му.

Наше завдання

Забезпечити максимум конверсій з реклами у Гуглі, Фейсбуці та Інстаграмі.

Преамбула

Компанія випускає безліч продуктів із дроту, але для старту в онлайн вибрали 2 основних: секційні огорожі та габіони. Під ці продукти були розроблені окремі лендінги: metfence.com та gabience.com.

Оскільки рекламні активності раніше не велися, ми визначили аудиторію для таргетингу проаналізувавши основний сайт sitkazahid.com та заповнену клієнтом Анкету.

Ще до старту рекламних кампаній ми визначили 4 основні канали, один з яких був очевидним і сумнівів у ньому не було жодних — реклама в пошуку Гугла, а решта три здавалися більш ризикованими і потребували тестування.

Реклама у пошуку Гугла

При настроюванні кампаній у пошуковій мережі Гугла не було нічого надприродного:

  1. Зібрали семантичне ядро ​​із запитами, орієнтованими на покупку сітки або парканів із сітки.
  2. Сформували рекламні кампанії виходячи з групи товарів та потенційної конверсійності запитів (окремі РК під сітку та під паркани з сітки, під габіони та паркани з каменю).
  3. Підготували окремі кампанії російською та українською мовами.
  4. Склали по три оголошення на кожну групу оголошень. Тексти оголошень максимально відображають унікальну торгову пропозицію клієнта.
  5. Створили максимум розширень для збільшення привабливості оголошень та донесення максимуму переваг роботи з клієнтом.

Слід зазначити, що запуск реклами габіонів був із певними труднощами. Габіони — новий і маловідомий для українського ринку продукт та запитів щодо нього дуже мало. Габіон – це сітчастий каркас, який зазвичай наповнюють камінням. З них виготовляють паркани, декорують ландшафт, формують клумби та ін.

Як рекламувати у пошуковій мережі продукт, який не шукають?

Перше, що спадає на думку, — вибрати для просування контекстно-медійну мережу Гугла. Однією з функцій КМС є популяризація продукту та збільшення зацікавленості в ньому. Але рекламний бюджет обмежений, а тест у КМС задоволення не з дешевих.

Дешевше і швидше — реклама у пошуку аналогічні продукти:

  • паркани з каменю;
  • паркани із цегли;
  • паркани з бруківки, бутові паркани.

Лише за перший місяць рекламна кампанія забезпечила 268 конверсій із ціною за конверсію 66,22 грн. Це чудовий результат, якщо порахувати прибуток із однієї конверсії.

Вже за два тижні була зібрана достатня статистика для розширення рекламних активностей на Фейсбук та Інстаграм.

Реклама у Фейсбуці та Інстаграмі

Успіх рекламної кампанії у соцмережах залежить від двох складових: правильно підібраної аудиторії та привабливих креативів.

Над останнім добре попрацював відділ маркетингу клієнта разом із партнерами компанії з дизайну. Були підготовлені сміливі та досить провокаційні банери:

Провокаційність зіграла на користь клієнта. Оголошення збирали більше лайків, коментарів та взаємодій загалом, що забезпечило хороший CTR та досить низьку ціну за клік.

Для тих, хто не стикався з рекламою у Фейсбуці, акцентуємо увагу на тому, що рекламні кампанії у Фейсбуці та Інстаграмі можуть використовувати одну аудиторію але обов’язково мають бути поділені. Вони мають різний формат банерів і різне відображення текстових блоків. У Фейсбуці можна використовувати значну кількість тексту та смайли, а Інстаграм смайли не підтримує.

Крім того, окремі кампанії в соцмережах дозволяють більш точно оцінювати результати та рентабельність інвестицій у кожен канал.

Для відстеження ефективності реклами у Фейсбуці найкращою системою аналітики є Фейсбук Аналітікс :-) Звичайно, ми також використовували Гугл Аналітікс і розмітку УТМ-мітками, але в оцінці ефективності РК у Фейсбуці аналітика Гугла безсила.

Переваги Фейсбук Аналітикса:

У роботі з мобільним трафіком Фейсбук використовує редиректи, які зносять УТМ-розмітку і Google Аналітікс просто не може ідентифікувати рекламну кампанію або оголошення, за яким була конверсія.

Фейсбук Аналітікс надає повну статистику взаємодій, лайків, ріпостів, підписок у групу, коефіцієнтів конверсій, вартості конверсії та ін.

Реклама в КМС Гугла

До моменту, коли ми запускали рекламу в КМС, вже повноцінно відтестили й аудиторію користувачів та креативи, тому описувати особливо нічого :-)

Єдине, на чому хотілося б акцентувати увагу, це обмеження для рекламних кампаній. У випадку з КМС дуже важливо виключити показ на недобросовісних майданчиках та мобільних додатках. Також рекомендуємо відключати контент сексуального характеру, ігри, сайти знайомств.

Ефективність банерів у КМС Гугла:

Ефективність реклами у Фейсбуці та Інстаграмі

Секційні огорожі:

Габіони:

Ефективність реклами у Гуглі

Порівняння ціни ліда

Секційні огорожі Габіони
Фейсбук 1,37 $ 3,26 $
Інстаграм 1,80 $ 3,87 $
Пошук Гугла 2,93 $ 3,23 $
КМС Гугла 2,41 $  6,24 $

Результати

На старті рекламної кампанії основну ставку ми робили на пошукову мережу Гугла. Соціальні мережі та секційна огорожа? Звучить дивно. Але лідером за ціною ліда та їхньою кількістю став Фейсбук. На другому місці, раптово, КМС Гугла. Третім за ефективністю стала реклама у пошуку Гугла. Інстаграм поступився пошуку Гугла тільки за кількістю конверсій, ціна ліда з Інстаграма вдвічі менша за вартість ліда з пошуку.

Ми вважаємо, що досягли відмінного результату завдяки продуктивній співпраці з клієнтом та його готовності тестувати нестандартні підходи.

Багато хто вважає, що коефіцієнт конверсії в пошуку Гугла істотно вищий за рекламу в КМС і соцмережах, хоча б тільки тому, що в пошуковій мережі зацікавлена ​​аудиторія, яка шукає конкретний продукт. Як показала практика, це гн завжди так.

Цей кейс був дуже повчальний для нас. Сподіваємося, ви також знайдете його корисним!

Учасники проекту

  • PPC-фахівець: Галина Лиман
  • Керівник відділу контекстної реклами: Андрій Коломієць
  • Менеджер проекту: Кирило Яновський
Do something to stop this war! Russians are killing our children and civilians!