⬆️ Победители в номинации Search Innovation

Отправьте заявку
и получите предложение

Отправьте заявку
и получите предложение
Этот совет мог стать неактуальным, т. к. прошло много времени с момента публикации.

Використання неунікального контенту призвело до випадіння сайту на 300-400 позиції. Чи можна сподіватися на їх повернення, якщо я видалив неунікальні статтi?

Доброго дня! Є питання стосовно песимізації сайту за неунікальний контент. На одному "молодому" сайті (2 місяці) були розміщені статті, спочатку сайт потрапив в топ50 по деяким ключовим словам, але пізніше вилетів далеко за 300-400 позицію Після перевірки було виявлено що наповнення не унікальне. Питання: якщо я видалив неунікальні статті, чи можна сподіватись що Гугл перегляне свою позицію стосовно сайту? Чи легше і швидше зробити новий сайт (чого не хотілося б). Цей же сайт не хоче індексувати Яндекс, думаю по тій же причині. Пише що проі ндексована одна сторінка, а в пошуку 0.

Валерій

employee Олег Бойко



27 марта 2013

Зараз пошукова система Google приділяє велику увагу якості внутрішньої оптимізації сайтів, зокрема унікальності текстів. Але в пошуковій видачі постійно перебуває багато інтернет-ресурсів з неунікальним текстовим наповненням, тому я вважаю, що неунікальний контент на Вашому сайті – це не основна причина його песимізації.

Пошукова система могла песимізувати Ваш сайт за неякісну внутрішню та зовнішню оптимізацію або через всі чинники, які доповнили один одного. Для того, щоб знайти точну причину песимізації, потрібно провести повний технічний аудит. Передусім необхідно унікалізувати контент, провести повну внутрішню оптимізацію та переглянути зовнішні посилання (якість анкорів та сайтів, на яких вони розміщені). Також слід провести аналіз помилок і рекомендацій в Google Webmaster Tools.

Якщо це посторінкова песимізація і сайт шукається по текстах, то треба змінити URL. Зі старих URL зробити 301 редирект на нові. Якщо песимізовано весь сайт і він не шукається по текстах, то треба реєструвати новий домен. Старий домен видалити з індексу і закрити в robots.txt.

Ми можемо допомогти Вам знайти й усунути причину песимізації сайту. Скористайтеся послугою «SEO-аудит сайту», і ми проведемо детальний технічний аудит Вашого інтернет-ресурсу: переглянемо внутрішню і зовнішню оптимізацію, знайдемо всі помилки і проблеми на сайті.

Теги: SEO, анализ